Belajar bidang lain,kerja bidang lain.

by - Ogos 23, 2016

Assalamualaikum.

Kita mungkin pada permulaannya belajar benda lain. .tapi berakhir dengan bekerja dalam bidang lain. 

Sangat ketara. Majoriti.. masa kini.. ramai yang terlibat.

Perkara biasa.

Semua tu sebenarnya tiada masalah.
Semua itu sebenarnya normal.
Its real life. Tidak semua benda yang kita rancang akan diizinkan-Nya.

Asalkan kita enjoy kan? Jadi kenapa perlu bersedih sebab tu?

Kenapa perlu dengar apa orang cakap..
"Sayangnya.. kau belajar 'ini' tapi at the end  kerja 'itu' "

Berhenti bersedih dan murung bersembunyi di bawah sinki semata-mata meratap apa yang orang lain cakap.         

Chill.
Semua sudah ditetapkan Allah.

Asalkan kita tidak bagi orang masalah.. dan kita tidak memberikan masalah kepada diri kita sendiri.
Asalkan kita buat benda yang betul. Dan tidak menyakiti diri sendiri.. dan yang paling penting.
Bahagia.
Just relax. And enjoy.

Macam c ranchodas shamaldas chancad dalam movie '3 idiot' cakap.. kenapa perlu buat kerja lain sedangkan kita cinta dengan kerja lain?

Cool. Biar saja kita enjoy bekerja.. diberkati Allah dan ibu bapa.

Kerja dengan selamat. Ingatlah orang yang tersayang.
Kbai.
      

You May Also Like

4 comments

  1. kadang kita tak kisah pun kerja apa yang penting halal tapi mulut dan persepsi orang sekeliling yang memberi tekanan =(

    BalasPadam
  2. Zaman sekarang bukan zaman memilih kerja. Kalau ada peluang, kerja je lah. Ramai lgi yg masih struggle nk cari kerja..

    BalasPadam

drop your comment buddy.