My lovely cat "Ciko" HILANG.

by - Januari 25, 2017


She's Ciko

Assalamualaikum,.

Masuk ni sudah hari ke-2 Ciko hilang..(25/1/2017: PAGI) Sedih juga bila kucing hilang ni.. apa tidak, dari dia kecil aku dengan husband jaga dia.. hmm..


1st day dia hilang.. (25/1/2017). Haahh.. kira macam kehilangan anak rasanya.. buat kerja pun lain macam rasanya.. yala,kucing hilang.. siapa yang petlover memang dapat rasala feel dia macam mana..Aku pulak.. 3 kali round setiap blok mencari.

1st, round from block A to Z pakai kereta.. drive slow-slow dan mata melilau  mencari.
2nd,parking di tengah-tengah blok. Jalan kaki.  round di setiap blok and naik sampai tingkat 3.. setiap blok from block A to Z. 

Aku & Ciko
fuhh.. berpeluh juga.. tapi hati tu mau sangat jumpa balik "Ciko" ni.
3rd, round sekali lagi.. pakai kereta melilau mata.

Malam pulak, round lagi 2 kali pakai kereta. Sengaja aku dengan husband buka tingkap rumah.. manala tau "ciko" tiba-tiba masuk bagi surprise kan.. hmmm..

Hari ni, 2nd day dia hilang. Pagi otw kerja tu mata melilau lagi mencari.. manalah kau ni "ciko". 

Kalau ada orang lain terjumpa and jaga dia baik-baik.. syukur Alhamdulillah.. 

Kalau masih di luar, Mudah-mudahan "ciko" selamat. Yala, sekarang ni musim hujan.. risau.
Apa dia makan? tidur di mana? 
Hmm..  untuk hari kedua kehilangan ni memang berharap sangat dapat jumpa dia balik..
Sedih babe hilang kucing ni.. 

kbai. 
























You May Also Like

1 comments

  1. sabar ye awk.. :'( InsyaAllah akn jmpe nnti..

    p/s : hi... sy dh follow blog comel awk ni.. hope awk sudila juga follow blog baru sy ye.. :D ty..

    Kenapa Allah Ciptakan Neraka?

    BalasPadam

drop your comment buddy.