Nikmat tidur ditarik. Pregnancy moment.

by - September 26, 2017

Assalamualaikum.. 






Alhamdulillah.


Memasuki trimester yang ke 3 ni membuat aku semakin bersemangat untuk berjumpa dengan insan baru dalam alam perkahwinan aku dengan suami..


apa tidak.. hari-hari berjoget dalam tummy.. hari-hari sudah rasa gerakan yang aktif tu.. bila rasa ada timbul di perut tu.. mula la buat andaian..ni kaki atau tangan? tapi kali ni bukan lagi gerakan manja.. gerakan tu sudah macam tumbukan yang kuat..rasa mau terkeluar..kadang-kadang kiri kanan perut ada timbul.. kau buat flying superman di dalam ka nak?? haha..


automatik senyum.. kadang-kadang menyentak,terkejut mama nak.. tapi tetap happy sebab aktif jak anak mama di dalam.. 


Sekarang sudah masuk 8 bulan kandungan.. lebih tepat lagi 35minggu. 
another week to go.. waaaa.. 


The truth is: i am officially uncomfortable 90% of the time.


aku hanya selesa bila kenyang makan dan tidur (yang selesa)..dan sekali sekala penyedap dan penggembira hati bila jalan-jalan di luar.. window shopping.. dan juga bila dapat nampak muka my husband.. yes.. really make me happy.. haha


nikmat tidur sudah mula ditarik.. 

bila start baring tu.. sanala tiba2 mau ke jamban.. sanala jugak baby aktif ting tong ting tong.. macammana pun tetap senyum sebab bila baby gerak tu automatik kita tau baby kita sihat di dalam.. 


tambah pula.. semakin dekat due ni makin payah mau tidur.. i feel like insomnia.. pusing kiri pusing kanan.. mana lagi kaki masuk angin.. Allah.. 

mana lagi urat-urat pandai menyentak.. sakit..

Kaki bengkak.. 

tiba-tiba lapar tengah malam.. hahhhh.. hahaha

sakit belakang.. sakit pinggang.. sakit.. Serius . 

Apapun Alhamdulillah masih boleh tahan.. kita di uji pada takat yang kita mampu kan? Bukan senang dapat pengalaman macam ni.. ibarat berperang dengan diri sendiri.. lepas bersalin nanti mesti rindu this moment kan.. hihi.. 

I was wondering how the situation when im going to give birth nanti? wuhhh.. time flies fast..

Pengalaman pertama ni memang excitednya lebih kuat.. 

Pregnancy is a lot of things. It is the gift of life. It is a miracle. It is exciting.It is incredible.It is dramatic.. Things you don’t expect.
current face.. 35weeks pregnancy

Nervous suda ni.. apapun Semoga dipermudahkan semuanya..

Mohon doanya buddyz..
love love. 
kbai.

You May Also Like

10 comments

  1. ujian dalam mengandung kan....semoga selamat semuanya ye...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan.. ujian mengandung yang awesome.. Aminn.. terima kasih doanya Lina.. ❤

      Padam
  2. Bila kenyang baby pun tidur, dia lapar, dia sepak perut ibunya... hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha..betul betul.. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

      Padam
  3. mesti best nampak kaki dengan tangan baby dalam perut tu kan?! Semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti sis!

    BalasPadam
    Balasan
    1. best sgt2 babe.. klu bole mau genggam2 tapak2 tgn n kaki tu.. hihi.. Aminnn.. tq doanya..

      Padam
  4. 3rd trimester mmh mcabar sgt.. serba xkena..duduk kejap sesak nafas.. baring pusing kiri kanan xselesa.. kaki bengkak.. mlm2 kejang..huhu tp sweet moments taw..dah tgk ank mesti teringat je nnti.. perempuan kn xserik.. esok2 nk rasa tambah ank lgi..hahahaha.penangan bau baby

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaa..setuju tu.. esok2 mesti mau pregnant lagi.. rindu..

      Padam
  5. Good luck mengandung! and tahniah!

    Susahnya jadi ibu. Rasa takut pulak nak kawin. hahaha

    BalasPadam

drop your comment buddy.